Prețurile mondiale la alimente scad în septembrie, dar carnea atinge un maxim istoric
Economie

Prețurile mondiale la alimente scad în septembrie, dar carnea atinge un maxim istoric

Buletin de știri, cele mai importante subiecte ale orei (3 octombrie 2025, ora 18:01)

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a raportat o scădere a prețurilor mondiale la alimente în septembrie, influențată în special de reducerea cotațiilor la zahăr și produse lactate.

Indicele global al prețurilor alimentelor a scăzut la 128,8 puncte, față de 129,7 în luna august, cu o scădere de 4,1% pentru zahăr, atingând cel mai redus nivel din martie 2021. Însă prețurile la carne au crescut cu 0,9%, atingând un maxim istoric.

Totodată, FAO a revizuit estimările pentru producția mondială de cereale din 2025, preconizând o creștere de 3,8% față de 2024, așteptându-se un total de aproximativ 2,971 miliarde de tone.