Consumul de mâncăruri internaționale crește toleranța față de imigranți
Societate

Consumul de mâncăruri internaționale crește toleranța față de imigranți

Buletin de știri, cele mai importante subiecte ale orei (8 octombrie 2025, ora 03:03)

O cercetare realizată de Universitatea din Birmingham și cea din München a demonstrat că adulții din Marea Britanie care consumă regulat mâncăruri din bucătării internaționale manifestă o mai mare toleranță față de imigranți. Studiul a inclus analiza datelor de la peste 1000 de persoane.

Rezultatele au indicat o scădere cu 10% a percepției imigranților ca amenințare în rândul consumatorilor acestor preparate. Autorii subliniază că experiențele culinare favorizează interacțiuni pozitive și emoții constructive, facilitând înțelegerea interculturală.

În acest context, mâncarea este promovată ca o unealtă importantă de coeziune socială, având potențialul de a fi integrată în politici și strategii pentru incluziune și diminuarea tensiunilor sociale.