Ciorba de porc, o alegere mai sănătoasă recomandată de Mihaela Bilic
Sănătate

Ciorba de porc, o alegere mai sănătoasă recomandată de Mihaela Bilic

Buletin de știri, cele mai importante subiecte ale orei (14 octombrie 2025, ora 10:07)

Conform nutriționistei Mihaela Bilic, ciorba de porc oferă avantaje nutriționale față de ciorba de vită, fiind mai gustoasă și cu un timp mai scurt de preparare. Folosirea pieptului de porc cu os și cartilagii asigură un aport de colagen benefic pentru organism.

Grăsimea din ciorba de porc conține mai puțini acizi grași saturați, ceea ce influențează pozitiv colesterolul din sânge. Bilic recomandă acrirea ciorbelor cu borș sau zeamă de varză, pentru proprietățile lor probiotice care sprijină digestia și sistemul imunitar.

De asemenea, specialistul citează studiile dr. Joseph Mercola, potrivit cărora varza murată conține un număr important de bacterii benefice, comparabile cu suplimentele probiotice, făcând astfel acest preparat o opțiune hrănitoare și sănătoasă.